Donosimo jedan zanimljivi i brzi recept za laganu večeru. Riječ je o salati od tune i avokada ali zanimljivo serviranoj pa je možete poslužiti i gostima. Ova salata koristi kremasti avokado umjesto majoneze, crveni luk i celer dodaju malo hrskavosti, dok limunov sok daje malo žara. Sve ćemo poslužiti u samom avokadu a za cijeli recept treba nam desetak minuta! U nastavku provjerite recept i uživajte u ovoj gastro poslastici!

Sastojci:
1 konzerva tune, po mogućnosti u maslinovom ulju, ocijeđena
1/2 zrelog avokada, grubo nasjeckanog
1/2 šalice usitnjenog celera
1/4 šalice usitnjenog crvenog luka
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žličice soka od limuna
1 žličica limunove korice
2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera ili peršina
1/2 žličice košer soli
Svježe mljeveni crni papar

Priprema:
Očistite avokado - izvadite meso i sačuvajte koru jer će vam poslužiti kao posuda. Stavite sve sastojke u zdjelu srednje veličine. Miješajte vilicom, usput gnječite avokado i usitnjavajte komadiće tune dok se sastojci dobro ne sjedine. Po potrebi dodajte još ulja ili soli i papra, i kad je smjesa kompaktna, poslužite je u kori avokada.