Kako bi maksimalno skratili vrijeme pripreme, nabavite već razvaljano lisnato tijesto. Umotajte hrenovke, premažite ih maslacem s češnjakom i ubacite u pećnicu.

Ako niste uspjeli nabaviti mini hrenovke, velike jednostavno narežite na četvrtine. Poslužite ih još tople, s kečapom ili majonezom.

Hrenovke u lisnatom tijestu

Sastojci:
450 g lisnatog tijesta
18 mini hrenovki
1 žlica senfa
1 jaje
krupna sol
sezam
mak

Priprema:
Lisnato tijesto narežite na kvadrate (cca 10x10 cm). Jaje umutite vilicom, pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Lagano premažite svaku polovicu kvadrata senfom, hrenovku stavite na premazani dio, a prazan dio premažite jajetom. Umotajte hrenovku u tijesto, pazeći da su rubovi tijesta dobro spojeni. Premažite vrhove jajetom i pospite s krupnom soli, sezamom ili makom.
Rasporedite na lim za pečenje, ostavljajući malo razmaka između hrenovčica. Stavite u pećnicu na 15 minuta, dok lisnato ne dobije lijepu zlatnu boju. Poslužite odmah!