Kako bi maksimalno skratili vrijeme pripreme, nabavite već razvaljano lisnato tijesto. Umotajte hrenovke, premažite ih maslacem s češnjakom i ubacite u pećnicu.
Ako niste uspjeli nabaviti mini hrenovke, velike jednostavno narežite na četvrtine. Poslužite ih još tople, s kečapom ili majonezom.
Hrenovke u lisnatom tijestu
Sastojci:
450 g lisnatog tijesta
18 mini hrenovki
1 žlica senfa
1 jaje
krupna sol
sezam
mak
Priprema:
Lisnato tijesto narežite na kvadrate (cca 10x10 cm). Jaje umutite vilicom, pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Lagano premažite svaku polovicu kvadrata senfom, hrenovku stavite na premazani dio, a prazan dio premažite jajetom. Umotajte hrenovku u tijesto, pazeći da su rubovi tijesta dobro spojeni. Premažite vrhove jajetom i pospite s krupnom soli, sezamom ili makom.
Rasporedite na lim za pečenje, ostavljajući malo razmaka između hrenovčica. Stavite u pećnicu na 15 minuta, dok lisnato ne dobije lijepu zlatnu boju. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice