Za izradu ovog jestivog božićnog drvca trebat će vam tijesto za pizzu, omiljeni sir, začini i malo dobre volje. Slane kuglice odličan su izbor za obiteljsko druženje u prosincu.

Kako bi uštedjeli vrijeme, slobodno kupite gotovo tijesto za pizzu. Dobar tek!

Božićno drvce od tijesta za pizzu

Sastojci:
450 g tijesta za pizzu
1 jaje
1 žlica vode
2 paketa mini mozzarelle
60 g maslaca
45 g naribanog parmezana
1 žlica svježe sjeckanog bosiljka
1 žlica svježe sjeckanog peršina
1 žlica sjeckanog ružmarina

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na pobrašnjenoj podlozi tijesto za pizzu podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u duži pravokutnik. Zatim svaki pravokutnik narežite na kvadrate dimenzije 5 x 5 centimetara. Ukupno će vam trebati 33 kvadrata. Mini mozzarellu ocijedite i svaku kuglicu prepolovite. Svaku polovicu mozzarelle stavite u kvadrat i rukama oblikujte u čvrstu kuglicu, pazeći da je dobro zatvorena. Kuglice slažite jednu uz drugu u obliku božićnog drvca na papir za pečenje. Vilicom umutite jaje sa žlicom vode pa kistom premažite božićno drvce. Stavite u pećnicu na 15 do 20 minuta. U međuvremenu otopite maslac, pomiješajte ga sa začinima i naribanim parmezanom pa premažite drvce čim ga izvadite iz pećnice. Poslužite uz umak od rajčice, sira ili vrhnja.