Palačinke sa špinatom odličan su način da mališanima podvalite povrće koje bi teško pojeli bez prigovaranja.

Za izradu mekanih i pahuljastih palačinki birajte što zrelije banane, a od začina slobodno ubacite prstohvat cimeta ili ekstrakt vanilije. Tople palačinke poslužite sa svježim bobičastim voćem ili omiljenim pekmezom.

Palačinke sa špinatom

Sastojci:

160 g zobenih pahuljica
40 g špinata
1 veća zrela banana
1 jaje
120 ml mlijeka
2 žlice kokosovog ulja
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žličice praška za pecivo
¼ žličice soli

Priprema:

U blender ubacite zobene pahuljice i blendajte 30 sekundi dok ne dobijete brašnastu teksturu. Ubacite špinat, banana, jaje, mlijeko, kokosovo ulje, cimet, ekstrakt vanilije i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte prašak za pecivo i sol pa blendajte na najmanjoj brzini 20 sekundi.

Zagrijte tavu za palačinke na srednje jakoj vatri, pa na nju dodajte dvije do tri žlice smjese. Pecite otprilike tri minute, dok se na vanjskoj strani ne pojave sitni mjehurići. Okrenite i pecite još dvije minute. Ponavljanje postupka dok ne potrošite svu smjesu. Poslužite s dodacima po želji.