Mrkva, cimet, muškatni oraščić, orašasti plodovi... Sve su to standardni sastojci popularne torte od mrkve, ali i preukusne zobene kaše.
Sastojci su dostatni za četiri serviranja, a priprema će vam oduzeti 20-ak minuta. Dobro jutro i dobar tek!
Zobena kaša od mrkve
Sastojci:
2 male mrkve
180 g zobenih pahuljica
1/2 žličice cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
75 g grožđica
800 ml mlijeka
1 žlica maslaca od badema
Priprema:
Mrkvu dobro operite pa je sitno naribajte i ocijedite višak tekućine. Sve sastojke pomiješajte u većoj posudi pa ih stavite na laganu vatru. Kuhajte otprilike 15 minuta, povremeno miješajući, dok zobene pahuljice ne omekšaju. Kaša treba biti gusta i kremasta, ali ako vam se čini mrvicu pregusta, dodajte još malo mlijeka.
Poslužite odmah, s medom, suhim voćem i orašastim plodovima po izboru.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice