• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Od starog kruha napravite ukusan prilog 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Zalogajčići

        Od starog kruha napravite ukusan prilog

        10.03.2023 08:52
        10.03.2023 08:52
        0

        Štrucu starog kruha iskoristite u pripremi ukusnih knedli…

         Knedle od kruha Izvor: Shutterstock

        Knedle od kruha najpopularniji su prilog u tradicionalnoj njemačkoj kuhinji. Obično se miješaju s različitim svježim začinskim biljem, no mogu podnijeti i jače okuse, poput muškatnog oraščića ili naribane korice limuna.

        Po želji u knedle od kruha možete dodati i male komadiće svježe ili pržene slanine. Najbolje ih je poslužiti uz gulaš, goveđe ili svinjsko pečenje ili s kremastim umakom od gljiva.

        Knedle od kruha

        Sastojci:

        • 450 g starog kruha
        • 250 ml mlijeka
        • 2 žlice maslaca
        • 1 glavica luka
        • 1 žlica nasjeckanog peršina
        • 2 jaja (M)
        • ½ žličice soli
        • ¼ žličice papra
        • 60 g krušnih mrvica

        Priprema:

        1. Kruh narežite na male kockice, a luk fino usitnite. Kruh prebacite u posudu, a mlijeko zagrijte do vrenja. Vrućim mlijekom prelijte kruh, promiješajte i ostavite 15 minuta.
        2. Otopite maslac na tavi, dodajte luk i pržite dok ne omekša, pa ubacite peršin. Ubacite smjesu s maslacem u posudu s kruhom, pa dodajte jaja, sol i papar. Prstima ili drvenom kuhačom dobro promiješajte sastojke; smjesa bi trebala biti ljepljiva.
        3. Zakuhajte veći lonac s posoljenom vodom. Napravite probnu malu kuglicu mokrim rukama pa ju ubacite u vrelu vodu. Ako se tijesto raspada u ostatak smjese dodajte malo krušnih mrvica pa oblikujte veće knedle.
        4. Pažljivo ih ubacite u vrelu vodu i kuhajte 20 minuta, a zatim ih pomoću šupljikave žlice izvadite na tanjur. Poslužite toplo!

        Možda će vas zanimati

        • DOMAĆE JE DOMAĆE |

          28. Sep 2022.

          Ovo je zaista focaccia za pamćenje!

          0
           shutterstock_1324052474.jpg
        • domaće je najbolje |

          16. Jan 2023.

          Evo kako možete napraviti kruh od krumpira

          0
           Kruh od krumpira

        Tagovi

        knedle od kruha stari kruh prilog ručak

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        morate isprobati!

        | 07. Mar 2023.

        Znate li pripremiti chutney od luka?

        Chutney od luka
        0

        doručak i desert!

        | 03. Mar 2023.

        Zobena kaša za obožavatelje pite od jabuka

        Zapečena zobena kaša s jabukom i cimetom
        0

        grickalica za pet!

        | 03. Mar 2023.

        Recept za najhrskavije krekere sa sirom

        Krekeri sa sirom
        0

        U STILU ŠPANJOLSKE KUHINJE

        | 02. Mar 2023.

        Pripremite tapas zalogaje, potrebni su vam sir i kukuruz

        tapas kuglice od sira
        0

        vrijedi isprobati!

        | 01. Mar 2023.

        Dva klasika spojena u neodoljivu kombinaciju

        Zapečeni hot dog sa sirom
        0

        pripremite ih unaprijed!

        | 01. Mar 2023.

        Slasne pločice za posebna jutra

        Zobene pločice s kikiriki maslacem i bananom
        0

        HRSKAVO

        | 24. Feb 2023.

        Popečci od krumpira, više od priloga

         popečci krumpir
        0

        party snack

        | 23. Feb 2023.

        Jeste li već probali pržene masline?

         Pržene zelene masline
        0

        talijanska kuhinja

        | 23. Feb 2023.

        Domaća marinara tajna je vrhunske pizze

         Marinara umak
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         Varivo od kvinoje i povrća
        0

        na žlicu

        | 23. Mar 2023.

        Varivo od kvinoje kojem ćete teško odoljeti

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         Njoki u umaku s piletinom i gljivama
        0

        Glavno jelo

        | 04. Jun 2022.

        Kremasti njoki s piletinom - ručak iz jedne tave

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.