Iskusni pekari imaju svoje tajne za savršeno tijesto za kiflice, perece, krafne i peciva koja ostaju mekani danima. Trik je u dva sastojka koja dodaju u brašno prije nego ga zamijese, a to su kukuruzni škrob i obični griz koji se koriste u prehrani djece.
Škrob pomaže da tijesto bude rahlije i prozračnije, a samim time i mekše. S druge strane, kad se mala količina griza pomiješa s običnim pšeničnim brašnom, oslobađa tijesto od viška vlage.
Na kilogram brašna uzima se puna žlica kukuruznog škroba i ravna žličica griza. Sljedeći put isprobajte ovaj trik i uživajte u najboljoj domaćoj pizzi.
kelvin-t-AcA8moIiD3g-unsplash
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice