Palačinke su jedan od najbržih i najpraktičnijih obroka koji vole i odrasli i djeca za doručak, užinu ili večeru. Kao i za svako jelo, i za savršene palačinke postoji puno recepata, a mi vam donosimo jedan stari recept.
Recept za palačinke
Sastojci:
- 3 jaja
- 300 g brašna
- 500 ml mlijeka ili vode
- 2 žlice ulja
- 2 žlice šećera
- na vrhu žličice soli
Priprema:
U brašno dodajte jaja i dobro promiješajte. Dodajte mlijeko ili vodu, sol i dvije žlice šećera te dobro izmiksajte da smjesa bude jednolična i bez grudica. Tijesto ne smije biti pregusto, po potrebi dodajte malo mineralne vode.
Zagrijte par kapi ulja i ulijevajte tijesto u tavu. Lagano zavrtite tavu da se smjesa ravnomjerno rasporedi do rubova. Pazite da ne ulijete previše smjese kako bi vam palačinke bile što tanje.
Kada se palačinka počne odvajati od tave, okrenite je na drugu stranu. Pecite tako još pola minute pa izvadite na tanjur.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice