• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        TRIKOVI KAKO DA TIJESTO NE UPIJE ULJE: Dodajte ove namirnice, a jedan od ovih sastojaka koristile su i naše bake 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Savjet više

        TRIKOVI KAKO DA TIJESTO NE UPIJE ULJE: Dodajte ove namirnice, a jedan od ovih sastojaka koristile su i naše bake

        10.09.2023 12:00
        10.09.2023 12:00
        0

        Jedan od trikova koristile su i naše bake.

          Izvor: Shutterstock

        Prženo tijesto u ulju okus je koji mnogi obožavaju, ali ga mnogi izbjegavaju raditi često zbog masnoće. No uz ove trikove prženo tijesto neće upiti ulje, a jedan od njih koristile su i naše bake.

        Prašak za pecivo ili soda bikarbona

        Jedan od načina za pripremu savršenih lepinja ili uštipaka je korištenje sode bikarbone ili praška za pecivo koje ćete prosijati zajedno s brašnom. Na taj način tijesto neće upiti višak masnoće prilikom prženja u dubokom ulju.

        Također, kako tijesto ne bi bilo masno, ulje u kojem ćete ih pržiti treba biti dobro zagrijano. Kada se ulje dovoljno zagrije, ono automatski zatvori tijesto i ne dopušta mu da upije višak masnoće.

        Rakija

        Provjereni način da tijesto koje pržite ne upije puno ulja ili masnoće je da u njega dodate čašicu rakije dok mijesite tijesto. Kada umutite brašno, jaja, mlijeko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu jake rakije.

        Uštipci koje ćete pržiti u dubokom ulju neće pokupiti ni kap masnoće. Ovo je stari trik koji su koristile još naše bake, ali danas je pomalo zaboravljen. Ne morate brinuti jer se okus rakije neće uopće osjetiti, a poslužit će da tijesto ne bude previše masno.

        Želite li ipak dodati okus tijestu, primjerice kada radite makovnjaču ili orehnjaču, buhtle, krafne ili fritule, možete dodati istu količinu ruma.

        Možda će vas zanimati

        • Zalogajčići

          | 30. Aug 2023.

          NAJBRŽI UŠTIPCI KOJI NE UPIJAJU ULJE: Ne trebate čekati da tijesto naraste, a dugo ostaju svježi i sočni

          0
        • Zalogajčići

          | 31. Jul 2023.

          RECEPT ZA MEĐIMURSKE LANGOŠE: Popularan mirisni zalogaj brzo i jednostavno pripremite kod kuće

          0
        • Zalogajčići

          | 04. Sep 2023.

          NAJBOLJI STARI RECEPT ZA UŠTIPKE: Mekani i sočni zalogajčići od tijesta po starom receptu

          0
        • Zalogajčići

          | 16. Aug 2023.

          UŠTIPCI GOTOVI ZA 5 MINUTA: Ne morate mijesiti tijesto, a ispast će mekani, ukusni i mogu zamijeniti svaki obrok

          0

        Tagovi

        tijesto ulje prženje u ulju uštipci lepinje domaće tijesto krafne fritule

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Pre 21 min

        NAJBOLJE ČISTI I UKLANJA KAMENAC: Ovaj jeftini prirodni proizvod može zamijeniti većinu sredstava za čišćenje

        0

        20. Sep 2023.

        OVA PREHRAMBENA NAMIRNICA ČAROBNJAK JE U ČIŠĆENJU: Uklanja kamenac i hrđu bolje od kupovnih sredstava

        shutterstock_276568628.jpg
        0

        19. Sep 2023.

        KAKO NAREZATI LUK: Chef Gordon Ramsay pokazao metodu koja olakšava i ubrzava pripremu jela

        00:00
        0

        18. Sep 2023.

        TRIK ZA SAVRŠENO ČVRST ŠLAG: Dodajte ovaj sastojak, trajat će duže u hladnjaku, a izbalansirat će okuse slastica

        0

        17. Sep 2023.

        KAKO KUHATI TURSKU KAVU: Ako želite jači i puniji okus, tajna nije u dodavanju veće količine nego u ovom triku

        0

        16. Sep 2023.

        OČISTITE PEĆNICU BEZ RIBANJA: Ocat i voda sami će obaviti posao, jednostavnije je nego što mislite

        0

        13. Sep 2023.

        TRIKOVI ZA BRŽE GULJENJE PEČENIH PAPRIKA: Napravite ajvar od sjeckanih paprika, brže je gotov, a punijeg okusa

        0

        09. Sep 2023.

        POMOĆU JEDNOG LIMUNA OČISTITE PEĆNICU: Jednostavan i jeftin trik uklanja tvrdokorne mrlje

        00:00
        0

        08. Sep 2023.

        KAKO NAPRAVITI ZAPRŠKU: Saznajte koliko dugo se kuha i koji je pravi omjer brašna i masnoće

        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.