Uštipci su brz i zasitan zalogaj za cijelu obitelj, ali se prže u dubokom ulju pa nisu baš najzdraviji izbor. Pronašli smo recept koji su koristile naše bake prema kojem ne morate čekati da tijesto naraste, a uz to upijaju minimalno ulja.
Sastojci:
- 2 jaja
- 250 ml jogurta
- 350 g brašna
- 2 žlice ulja
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice suhog kvasca
Priprema:
Pomiješajte sve suhe sastojke, zatim umutite jaja s jogurtom i uljem pa postepeno dodajte suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete srednje gusto tijesto. U dublju tavu ulijte 3-4 cm ulja i zagrijte. Žlicom grabite smjesu za tijesto i ubacite je u zagrijano ulje. Uštipke je najbolje pržiti na umjerenoj temperaturi sa svih strana i paziti da ne zagore.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice