Lazanje su jedne od čuvenih simbola talijanske gastronomije. Sastoji se od 3 komponente, a odličan je spoj sočnih umaka i lagane tjestenine. U duhu Eurosonga, danas smo za vas pripremili recept za tradicionalne lazanje koje su za prste polizati. 

Sastojci:

  • 400 g kora za lazanje
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 0,5 l pasirne rajčice
  • 0,5 l crnog vina
  • 1 velika glavica luka
  • češnjak
  • peršin
  • papar
  • sol
  • origano
  • bosiljak
  • 1 vrećica parmezana
  • 25 g maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 0,6 l mlijeka

Priprema:

14:40
Korak 1

Pripremite umak

Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte meso i još malo pržite. Zatim dodajte rajčice, vino, sol, papar, nasjeckani peršin, nasjeckani češnjak. Možete dodati i sitno naribane mrkve i drugog povrća po želji.

14:46
Korak 2

Kuhajte umak

Sve zajedno se mora kuhati oko pola sata, odnosno dok većina tekućine ne ispari.

14:47
Korak 3

Napravite bešamel

shutterstock_255028519.jpg
Shutterstock 

Na maslacu popržite 3 žlice brašna, dodajte toplo mlijeko i uz stalno miješanje kuhajte dok se malo se zgusne. 

14:49
Korak 4

Slaganje u posudu

Tjesteninu stavite kuhati 2-3 minute, a zatim ih držite u hladnoj vodi. Lazanje stavite u staklenu vatroslavnu posudu.  Posudu premažite maslacem i stavite sloj bešamela. Zatim složite tjesteninu, na tijesto bešamel. Nastavite slagati, tjestenina, bešamel i umak od mesa i tako dok ne potrošite sve. 

14:52
Korak 5

Pecite oko 45 minuta

Pecite lazanje u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45-50 minuta dok ne porumene pa ih pospite parmezanom i pecite oko 10 minuta. 

recept za lazanje
kristine-tumanyan-E_bGSbXb12I-unsplash