Za hrskavo i sočno meso važan je način na koji se priprema. Različite vrste mesa pripremaju se na različito, ali ono što nikako ne smijete zaboraviti je marinada koja je pola posla. Ljudi često griješe u osnovnim stvarima, poput kada ga staviti u tavu, koliko ga začiniti...

Meso kupujete bilo gdje

Kupnja na akciji u supermarketima štedi novac, ali ako želite kupiti kvalitetan komad mesa, a niste vješti u prepoznavanju sitnih nijansi - potražite savjet mesara. Birajte i mesnice koje prodaju svježe i domaće meso.

Meso vadite izravno u posudu iz hladnjaka

Želite li hrskavu koricu, ali i sočnu sredinu, najbolje bi bilo da meso prije pečenja barem pola sata "odstoji" na sobnoj temperaturi. Vrlo je važno da tava bude jako zagrijana, jer ako pržite ili pečete meso u nedovoljno zagrijanoj tavi, ono će poprimiti neuglednu sivu boju.

U marinadu stavljate premalo začina

Ne štedite na začinima, posebno kod dodavanja soli. Daju specifičan okus svakom jelu.

Jedete odmah nakon skidanja sa štednjaka ili vađenja iz pećnice

Svaki komad mesa nakon termičke obrade trebao bi "odmarati" otprilike dvostruko duže nego što ste ga potrošili na pripremu. Za to vrijeme se sokovi u mesu stabiliziraju.

Izvor: Stvar ukusa