U brašno se mora dodati kvasac, prašak za pecivo ili sodu bikarbonu te čekati da odstoji. Takozvano samopodizajuće brašno (self raising flour) u svijetu već postoji neko vrijeme i olakšava pripremu tijesta. Možete ga kupiti u specijaliziranim prodavaonicama, ali možete ga napraviti sami i to sa samo dva sastojka - brašnom i praškom za pecivo. S ovim brašnom u tijesto ne morate dodavati puno sastojaka, dovoljno je ovo brašno i mlijeko ili voda.
Sastojci:
750 g brašna
10 žličica praška za pecivo
Priprema:
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i dobro promiješajte. Pospremite brašno u posudu koja se može zatvoriti i čuvajte na sobnoj temperaturi do 6 mjeseci.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave