U brašno se mora dodati kvasac, prašak za pecivo ili sodu bikarbonu te čekati da odstoji. Takozvano samopodizajuće brašno (self raising flour) u svijetu već postoji neko vrijeme i olakšava pripremu tijesta. Možete ga kupiti u specijaliziranim prodavaonicama, ali možete ga napraviti sami i to sa samo dva sastojka - brašnom i praškom za pecivo. S ovim brašnom u tijesto ne morate dodavati puno sastojaka, dovoljno je ovo brašno i mlijeko ili voda.
Sastojci:
750 g brašna
10 žličica praška za pecivo
Priprema:
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i dobro promiješajte. Pospremite brašno u posudu koja se može zatvoriti i čuvajte na sobnoj temperaturi do 6 mjeseci.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice