Priprema većine slanih jela započinje rezanjem luka, ali ovaj zadatak mnogima je najdosadniji dio kuhanja, ali i iritantan jer izaziva plakanje i ostavlja miris na rukama, ali i u kući. Što kad bismo vam rekli da postoji način koji će ubrzati ovaj proces?
Rješenje je u ribanju umjesto sjeckanja. Naime, ako naribate luk, bit će spreman za samo nekoliko sekundi i to u najsitnijim komadićima i bez mirisa na prstima.
Moglo bi se reći da je ovo metoda rezanja luka kad se osjećate lijeno, ali i za one koji žele sočniji luk za svoja jela.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice