Počela je sezona jela s kupusom, a kiseli kupus je posebno omiljen u jelima kao što je sarma. No zašto ne biste ovaj put pripremili nešto sasvim drugačije. Donosimo jednostavan recept za fino predjelo ili prilog od pohanog kupusa.
Sastojci:
1 glavica kupusa
3 jaja
50 g kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
1 žlica kukuruznog škroba
3 žlice brašna
Priprema:
Kupus operite i razrežite na pola. Svaku polovicu narežite na nekoliko debljih kriški. Narezani kupus blanširajte nekoliko minuta u kipućoj slanoj vodi. Jaja posolite i popratite te umutite i dodajte im kiselo vrhnje ili grčki jogurt, škrob i brašno. Smjesu dobro promiješajte pa u nju uvaljajte kupus. Pržite na malo vrelog ulja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice