Nakon prženja hrane često moramo očistiti štednjak, radnu površinu i pločice jer ulje prska na sve strane. Pronašli smo odličan savjet koji će vam pomoći da pripremite ukusnu prženu hranu bez prskanja ulja posvuda.
Većina ulje ulijeva u hladnu tavu i stavlja je na štednjak da se zagrije, ali upravo zbog toga ulje prska posvuda. Umjesto toga preporučuje se ulje uliti u tavu koju ste prethodno zagrijali, ali pazite da je potpuno suha.
Ogrebotine na tavi također mogu biti uzrok prskanja ulja pa se preporučuje sol. Izlije sol u čistu tavu i malo zagrijte da se popune ogrebotine, višak prolijte, pa u zagrijanu tavu ulijte ulje. Ovo će vam pomoći da se hrana ne lijepi za tavu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice