U nedostatku vremena pogotovo tijekom tjedna, manje se kuhaju juhe, dok su u prošlosti bile obavezan dio svakog ručka. Danas mnogi kuhaju veće količine hrane unaprijed, pa tako i juhe, no tada se postavlja pitanje koliko dugo se takva hrana može čuvati, a da se ne pokvari. Ova dva savjeta pomoći će vam da juha dulje traje.
Pravilno posuđe
Za kuhanje juhe ne preporučuje se korištenje posuđa s debelim dnom. Također, nikada nemojte koristiti lonce u kojima ste barem jednom kuhali mlijeko.
Dovoljna količina soli
Ne štedite na ovom začinu, jer ako ne dodate dovoljno soli, riskirate da se juha brže pokvari.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice