U nedostatku vremena pogotovo tijekom tjedna, manje se kuhaju juhe, dok su u prošlosti bile obavezan dio svakog ručka. Danas mnogi kuhaju veće količine hrane unaprijed, pa tako i juhe, no tada se postavlja pitanje koliko dugo se takva hrana može čuvati, a da se ne pokvari. Ova dva savjeta pomoći će vam da juha dulje traje.
Pravilno posuđe
Za kuhanje juhe ne preporučuje se korištenje posuđa s debelim dnom. Također, nikada nemojte koristiti lonce u kojima ste barem jednom kuhali mlijeko.
Dovoljna količina soli
Ne štedite na ovom začinu, jer ako ne dodate dovoljno soli, riskirate da se juha brže pokvari.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave