Riža je jednostavna namirnica, ali jedna od onih koje je potrebno naučiti pravilno skuhati da nije gnjecava ili suha. Nekima treba i više prakse kako bi naučili najbolju metodu.
Kuharica Poppy O'Toole otkrila je na TikToku korake pripreme koje joj je pokazala njezina bivša kolegica Evelyn. Pomoću ove metode riža neće biti gnjecava i prekuhana, ali ni suha ili tvrda.
U videu kuharica objašnjava da najprije treba isprati rižu pod vodom, a tajna je u omjeru vode i riže, naime na jednu šalicu riže ide jedna i pol šalica vode. Kuhajte je tri minute, zatim maknite s vatre, poklopite i ostavite tako 12 minuta.
@poppycooks This is how I get perfect rice every time Let me know how you cook your rice! #learnontiktok#rice#howtocook#cheftip @tiktok_uk ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice