Ako želite izbjeći kupovinu gomile slatkiša, počastite najmilije domaćom granolom. Ionako će više cijeniti vaš trud i lijepu namjeru no čokoladu iz supermarketa.
Ako imate veliku obitelj, morat ćete napraviti nekoliko tura granole. Budući da je proces pripreme kratak, i da većinu posla ionako odrađuje pećnica, to ne bi trebao biti problem. Najbitnije je da pričekate da se u potpunosti ohladi prije no što krenete s pakiranjem. Sretni blagdani!
Granola s brusnicama
Sastojci:
200 g oraščića (badema, lješnjaka i oraha)
400 g zobenih pahuljica
100 g sjemenki (buča i suncokret)
150 g sušenih brusnica
2 žlice suncokretovog ulja
Priprema:
Pomiješajte sastojke pa ih rasporedite na dva lima za pečenje obložena papirom. Pecite otprilike 25 minuta, dok granola ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskava. Pričekajte da se ohladi pa je podijelite u male staklenke s poklopcem. Zavežite ukrasnu vrpcu i napišite kratku poruku za primatelja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice