Luk je izdržljiva namirnica koja može dugo trajati, ali ipak treba paziti gdje ga točno držite. Također, treba paziti pored kojih namirnica stoji.
Luk se koristi često u kuhinji za kuhanje raznih jela, a kako bi što dulje ostao svjež najbolje je da ga ne držite na svjetlosti i na vlazi jer bi zbog ovoga mogao vrlo brzo proklijati. Umjesto toga ovu namirnicu treba držati na hladnom, tamnom i suhom mjestu. Na ovaj će način ostati dulje svjež i neće proklijati, ali neće se ni razviti plijesan, piše Mirror.
Greška koju mnogi rade je kada luk stavljaju uz neku drugu namirnicu, točnije kada se nalazi u istoj kutiji ili posudi s krumpirom. Na ovaj način će luk brže istruliti, zato izbjegavajte i držanje luka u plastičnoj vrećici jer neće imati dovoljno zraka i jednako tako će se pokvariti.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice