Višnjevac je jedan od najpoznatijih i omiljenijih likera u Hrvatskoj. Ovaj prepoznatljivi napitak, bogat je aromom izbalansirane kombinacije rakije i višanja, a već generacijama neizostavno je piće na proslavama kao aperitiv. Donosimo vam recept za originalni domaći višnjevac.
Sastojci:
- 1,5 kg očišćenih višnja
- 250 g šećera
- 1 l rakije
Priprema:
Staklenku od 2 l napunite višnjama do 3 četvrtine njene visine. Dodati šećer i nalijte rakiju. Staklenku zavezati krpom i držati na suncu 3 tjedna. Po isteku toga vremena procijedite rakiju, prelijte ju u bocu i zatvorite.
Ocijeđene višnje možete ponovno zaliti rakijom i ostaviti u njoj do zime. Procijedite ju i zasladite po okusu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice