Luk je jedna od najzdravijih prirodnih namirnica koja se koristi za ukrašavanje i bojanje jaja za Uskrs, a jedan od najpopularnijih izgleda su mramorna jaja.
Sve što vam treba su ljuske luka, malo gaze ili stare najlonske čarape i jedna vrećica boje za jaja po izboru.
Ljuske luka narežite na male trakice, ili na trokutiće. Svako jaje potopite u vodu te uvaljajte u ljuske da se ravnomjerno zalijepe.
Odrežite gazu ili najlonsku čarapu tako da možete omotati jaje, pa je zavežite gumicom ili koncem.
Zamotana jaja stavite u lonac s hladnom vodom, žlicom octa i žlicom soli, ulijte sadržaj vrećice boje i kuhajte na uobičajeni način.
Izvadite jaja, a kada se malo ohlade, prerežite gazu i pažljivo odstranite ljuske. Bit ćete oduševljeni rezultatom! Za visoki sjaj premažite jaja vatom umočenom u malo ulja.
Cijeli postupak pogledajte u videu s YouTube kanala Quick and easy:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice