• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Šunka u kruhu - klasik na uskršnjem stolu 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Glavno jelo

        Šunka u kruhu - klasik na uskršnjem stolu

        06.04.2023 09:21
        06.04.2023 09:21
        0

        Uz pisanice, mladi luk i francusku salatu, na blagdanskom bi se stolu trebala naći i tradicionalna šunka u kruhu.

         Šunka u kruhu Izvor: Shutterstock

        Šunka u kruhu nezaobilazan je klasik koji se priprema i poslužuje za bogati uskršnji doručak. Naravno, ostatak se jede za ručak, večeru i doručak sljedećeg dana. 

        Kao i uvijek kod pripreme dizanog tijesta, naoružajte se strpljenjem i dajte i sebi i tijestu dovoljno vremena. Budite uredni i pažljivi kako bi završni proizvod izgledao savršeno na stolu s francuskom salatom, kuhanim jajima i mladim lukom.

        Šunka u kruhu

        Sastojci:

        • 1,5 kg kuhane šunke
        • 600 g glatkog brašna
        • 1 pakiranje suhog kvasca (7 g)
        • 1,5 puna žličica soli
        • 1 žlica šećera
        • 400 ml toplog mlijeka
        • 150 ml ulja
        • 1 jaje (M)

        Priprema:

        1. U većoj posudi pomiješajte glatko brašno, suhi kvasac, sol i šećer. Dodajte malo toplog mlijeko i samo lagano promiješajte pa ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira.
        2. Dodajte ostatak mlijeka te ulje i umijesite tijesto. Kako bi tijesto bilo meko i glatko, potrebno ga je mijesiti najmanje deset minuta.
        3. Pobrašnite tijesto sa svih strana i ostavite na toplom dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena.
        4. Ohlađenu i osušenu šunku dobro namažite, sa svih strana, razmućenim jajetom.
        5. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite kalup koji je tek nešto veći od šunke kako kruh tijekom pečenja ni bi izgubio oblik.
        6. Dignuto tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte ga u pravokutnik debljine dva centimetra. Na sredinu tijesta stavite šunku pa ju čvrsto omotajte tijestom. Kako bi se tijesto što bolje zalijepilo, rubove možete lagano premazati vodom.
        7. Šunku u kruhu prebacite u pripremljeni kalup. Pripazite da spojeni dijelovi tijesta budu okrenuti prema dolje, kako se tijekom pečenja tijesto ne bi razdvojilo. Tijesto lagano izbodite vilicom i premažite ostatkom razmućenog jaja.
        8. Pecite u pećnici otprilike 20 minuta, izvadite kruh i prekrijte aluminijskom folijom pa pecite još 35 minuta. Pred sam kraj pečenja maknite foliju pa još kratko pecite otkriveno kako bi kruh poprimio lijepu zlatnu boju.
        9. Pečeni kruh omotajte u čistu kuhinjsku krpu i pričekajte da se ohladi. Narežite, poslužite i uživajte!

        Možda će vas zanimati

        • voliš ljuto? |

          04. Apr 2023.

          Domaći umak od hrena gotov za pet minuta

          0
           Umak od hrena
        • gotovo za tren |

          29. Mar 2023.

          Obožavate rotkvice? Isprobajte ovu kremastu salatu

          0
           Kremasta salata od krastavaca i rotkvica

        Tagovi

        kruh Uskrs kuhana šunka

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Pre 2 h

        PUNJENE PAPRIKE NA MEKSIČKI: Ukusno i zasitno jelo s bogatim nadjevom s dodatkom sira koji se topi

        00:00
        0

        22. Sep 2023.

        PUNJENE LIGNJE U BIJELOM VINU: Klasičan talijanski specijalitet s aromatičnim punjenjem od parmezana i začina

        00:00
        0

        21. Sep 2023.

        JEDNOSTAVNO VARIVO OD GRAHA: Kako napraviti najbolje jelo na žlicu koje će obožavati cijela obitelj

        0

        20. Sep 2023.

        MUSAKA IZ TAVE: Nikad jednostavnije omiljeno jelo, a gotovo je dvostruko brže nego u pećnici

        00:00
        0

        19. Sep 2023.

        PILEĆE ROLICE S TIKVICAMA: Brz i ukusan obrok s jednostavnim namirnicama i sastojkom koji im daje poseban okus

        0

        17. Sep 2023.

        SOČNI PILEĆI BATCI IZ PEĆNICE: Jednostavno, a ukusno jelo u marinadi s posebnim sastojkom, krumpirom i povrćem

        0

        15. Sep 2023.

        PRIPREMITE RIBU ZA 5 MINUTA: Francuski recept za aromatično jelo idealan je kada ste u žurbi

        00:00
        0

        14. Sep 2023.

        BOLONJEZ PO RECEPTU JAMIEJA OLIVERA: Slavni kuhar otkriva svoju tajnu za najjednostavniji mesni ragu

        00:00
        0

        14. Sep 2023.

        STARINSKO JELO NA ŽLICU: Ričet je varivo od graha i ječma, a okus i miris vraća u djetinjstvo

        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.