Kod pripreme dizanog tijesta važno je da je prostorija u kojoj radite topla i da nema propuha. Također je važno i koristiti točnu količinu sastojaka i paziti da su sobne temperature, a na primjer mlijeko i maslac ili ulje moraju biti topli kad se dodaju u brašno i kvasac.
Postoje i neki trik sastojci pomoću kojih će tijesto ispasti bolje, a to su jogurt i ocat. Jogurt će pomoći da tijesto bude mekano, a ocat će pomoći da tijesto brže naraste.
Što se tiče kvasca, ako ste se pitali koliko točno kvasca morate staviti u tijesto, količina ovisi o tome hoćete li koristiti suhi ili svježi, ali i količini brašna.
Na 1 kg brašna dodaje se cijela kockica svježeg kvasca (tj. 42 g). Na početku se kockica razmrvi u toploj vodi ili mlijeku uz malo šećera i ostavi da se aktivira oko 10 minuta. Ako nemate svježeg kvasca, možete koristiti i suhi, u tom slučaju na 1 kg brašna dodajte oko 20 g suhog kvasca ili 2 vrećice.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice