Sirevi su ukusni, ali često i skupi, pa je najgora stvar koja vam se može dogoditi da postane pljesniv. Naravno, ovdje ne govorimo o pljesnivim sirevima koji su delicija. Kod kupovine sira, pripazite na njegovo skladištenje, a u tome vam može pomoći ovaj trik.
Papirnati ručnik dobro natopite bijelim (alkoholnim) vinskim octom, ocijedite višak i nanesite ocat na sir.
Nemojte brinuti jer sir neće poprimiti aromu octa. Natopite ubrus i ubacite u vrećicu sa zip-zatvaračem ili u plastičnu kutiju s poklopcem.
Savjet plus je da sir ne režite nakon kupovine jer će oksidirati, već ga čuvajte u komadu i režite neposredno prije konzumacije.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice