Da biste napravili domaći jabučni ocat, potrebno je nabaviti domaće, nešpricane ili divlje jabuke.
Recept za domaći jabučni ocat
- Jabuke prvo dobro operite, zatim očistite od truleži, peteljki i sredine sa sjemenkama
- Ponovo ih dobro operite, pa sameljite u stroju za mljevenje mesa.
- Zatim ih stavite u lonac i ostavite da odstoje oko 6 do 7 dana. Procijedite kroz krpu, a ostatak jabuka ulijte u vodu i ostavite još 3 do 4 dana pa ponovno procijedite.
- Sok koji ste dobili cijeđenjem čistih jabuka pravi je organski, domaći jabučni ocat.
Izvor: Stil
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice