Kremasta torta s predivnim domaćim korama, mliječnim i bijelom čokoladom, keksima i orasima, a posipana mljevenim lješnjacima toliko je raskošna da može biti i slastica za svečane prigode. Kada poželite počastiti svoje ukućane predivnim desertom, pripremite grčku tortu.
Sastojci za jednu koru:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica mljevenog keksa
- 5 žlica mljevenih oraha
- 5 žlica šećera
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- malo soli
Za nadjev:
15 žumanjaka
2 vanilin šećera
150 g šećera
100 g gustina
750 ml mlijeka
300 g maslaca ili margarina
150 g krupno mljevenog keksa
100 g nasjeckane mliječne čokolade
100 g nasjeckane bijele čokolade
150 g krupno nasjeckanih oraha
Priprema:
Izmiksajte sve sastojke za biskvit i pecite u pećnici oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Trebat će vam tri takve kore.
Kada ste ispekli kore ostavite da se ohlade. Za to vrijeme napravite nadjev tako što ćete umutiti žumanjke sa šećerom i gustinom pa ih ukuhajte u mlijeko. Kad se krema ohladi dodajte maslac ili margarin i vanilin šećer. Zatim dodajte čokolade, kekse i orahe. Izmješajte, punite kore i na kraju tortu ukrasite mljevenim lješnjacima.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice