Jedna od najpoznatijih slastica na svijetu zasigurno je austrijska sacherica. 

Recept za sacher tortu

Sastojc za koru:

6 jaja
150g maslaca
130 g čokolade s 55% kakaovca
100g šećera
100 g šećera u prahu
140 g brašna
1 mahuna vanilije (po želji)

200g pekmeza od kajsije

200g šećera
125 ml vode
150 g čokolade s 55% kakao

Originalan recept za sacher tortu
Shutterstock 

Priprema:

Odvojite žumanjak i bjelanjak. Bjelanjke istucite i dodajte šećer. Posebno umutite maslac sa žumanjcima, zatim otopljenu čokoladu.

U smjesu prosijte brašno i dodajte prethodno umućene bjelanjke. Stavite papir za pečenje i smjesu u okrugli kalup s odvojenim stranama koje se mogu odvojiti.

Pecite 10 minuta s odškrinutim vratima pećnice na temperaturi od 170 stupnjeva (pećnica mora biti zagrijana prije stavljanja kore). Zatim još 50 minuta na istoj temperaturi sa zatvorenim vratima. Ostaviti dvadesetak minuta da se ohladi pa biskvit prepolovite.

Otopite čokoladu, šećer i vodu. Ohladite pa sredinu napunite domaćim pekmezom od marelica, a zadnju koru prelijte otopljenom čokoladom. Poslužite uz šlag.