Zobena kaša već je dugo najpopularniji zdravi doručak na svijetu, a posljednjih godina su postale jako popularne slastice od zobenih pahuljica. Iskoristite ih za kolač s kraljicom voća - jabukom i svima omiljenom čokoladnom glazurom. Ova poslastica se priprema izuzetno lako, jako je brzo pečena, a okus je neodoljiv. Ako ne želite čokoladnu glazuru, kolač je jako ukusan i bez nje.
Recept za kolač od jabuka i zobenih pahuljica
Sastojci:
200 g zobene pahuljice
150 g brašna
10 g praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žličica vanilin šećera
130 ml ulja
1 jaje
100 g šećera
2 jabuke
1 žličica limunovog soka
80 g oraha
Za glazuru:
120 g mliječne čokolade
40 ml mlijeka
Priprema:
Ogulite i narežite jabuke, ulijte limunov sok i promiješajte. Pomiješajte zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo, cimet i vanilin šećer. Dodajte jaja izmućena s uljem i dobro promiješajte. Dodajte šećer, promiješajte i u ovu smjesu dodajte jabuke, nasjeckane orahe i dobro promiješajte. Smjesu premjestite u kalup. Pecite u pećnici na 180°C oko 20 minuta. Otopite čokoladu mlijekom, a zatim je prelijte preko torte.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice