Za pripremu klasičnog lava kolača trebat ćeš nekoliko široko dostupnih sastojaka - tamnu čokoladu, maslac, šećer, jaja i malo brašna. Popis je možda kratak i iznenađujuće pristupačan, ali rezultat je gotovo pa nenadmašan.

Imajte na umu da su sastojci dostatni za šest serviranja pa ih prilagodite svojim potrebama. I nemojte zaboraviti na tučeno vrhnje ili sladoled od vanilije, koji savršeno pristaju uz moćan okus tamne čokolade.

Sastojci:

100 g maslaca
100 g tamne čokolade
140 g smeđeg šećera
1 pakiranje vanilin šećera
3 jaja (L)
50 g glatkog brašna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a zatim premažite maslacem šest posudica keramičkih posudica. Otopite na pari čokoladu s maslacem pa pričekajte da se smjesa malo ohladi. Potom u rastopljenu čokoladu umiksajte šećer i jedno po jedno jaje. Na kraju drvenom žlicom umiješajte brašno.

Podijelite smjesu u pripremljene posudice i pecite 10-ak minuta. Rubovi bi se trebali ispeći i malo odvojiti od posudice, ali sredina bi još uvijek trebala ostati mekana na dodir. Pažljivo nožem pređite uz rubove kolača pa ga izvrnite na tanjur na kojem ga planirate poslužiti. Dodajte žlicu tučenog vrhnja i iznesite pred goste.