Fritule - poslastica koju je teško ne voljeti. Ali od klasičnih fritula postoje i one koje se pripremaju na malo drugačiji način, nadjevene jabukama. Vrijedan je savjet da se ukusne fritule peku u dubokoj masnoći te da ulje ne bude prevruće. Pecite ih kratko
Sastojci:
jogurt
2 jajeta
1 jabuka
4 žlice šećera
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 žlice ruma
16 žlica oštrog brašna
ulje
Priprema:
Jabuku ogulite i naribajte. Jaja pomiješajte s jogurtom, rumom i jabukama. U tu smjesu dodajte šećer i ostale suhe sastojke: prašak za pecivo, brašno i vanilin šećer. Izradite glatko tijesto. Fritule vadite žlicom i pržite ih s obje strane u dubokoj posudi na vrućem ulju. Još dok su vruće, pospite ih šećerom u prahu.
Jedan od načina za pripremu savršenih fritula je korištenje sode bikarbone ili praška za pecivo koje ćete prosijati zajedno s brašnom. Na taj način tijesto neće upiti višak masnoće prilikom prženja u dubokom ulju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice