Torta od mrkve jesenski je klasik pun začina i sočnosti, a danas vam donosimo recept popularne Chrissy Teigen. Ovo je inače njena omiljena poslastica, a jednom prilikom podelila je i recept koji je postao veoma tražen

Donosimo ga u nastavku.

Sastojci:

2 šalice brašna

2 žličice sode bikarbone

½ žličice soli

2 žličice cimeta

3 velika jaja

2 šalice šećera

¾ šalice ulja

¾ šalice mlaćenice

2 žličice ekstrakt vanilije

2 šalice naribane mrkve

1 konzerva ananasa, ocijeđenog

1 limenka kokosa u listićima

1 šalica nasjeckanih oraha

Glazura od mlaćenice:

1 šalica šećera

1 ½ žličice sode bikarbone

½ šalice mlaćenice

½ šalice maslaca ili margarina

1 žlica kukuruzni sirup

1 žličica ekstrakt vanilije

shutterstock_258369443.jpg
Shutterstock 

Glazura od krem ​​sira:

¾ šalice maslaca ili margarina, omekšalog

1 (8 oz.) paket krem ​​sira, omekšali

1 (3-oz.) paket krem ​​sira, omekšali

3 šalice prosijanog šećera u prahu

1 ½ žličica ekstrakt vanilije

Priprema:

1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 i obložite 3 okrugla kalupa za kolače papirom za pečenje, lagano namastite i pobrašnite papir.

2. Pomiješajte prva 4 sastojka.

3. Miješajte jaja i sljedeća 4 sastojka srednjom brzinom miksera dok smjesa ne postane glatka. Dodajte mješavinu brašna, miksajte pri maloj brzini dok se ne sjedini. Umiješajte naribanu mrkvu i sljedeća 3 sastojka. Ulijte tijesto u pripremljene kalupe za torte i pecite na 350° 25 do 30 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.

4. Napravite glazuru: Zakuhajte sve sastojke u velikoj pećnici na srednje jakoj vatri. Kuhajte, često miješajući, 4 minute. Maknite s vatre i umiješajte vaniliju.

5. Napravite glazuru: Miksajte maslac i krem ​​sir na srednjoj brzini dok ne postanu kremasti. Dodajte šećer u prahu i vaniliju; tucite dok ne postane glatko.

6. Izvadite kolače iz pećnice i ravnomjerno prelijte slojeve glazurom od mlaćenice; ohladite 15 minuta. Izvadite iz kalupa i potpuno ohladite na rešetki. Premažite glazurom između slojeva te na vrh i strane torte.

U nastavku pogledajte postupak: