U predblagdansko vrijeme jako je praktično pripremati razne kuglice, čokoladne rum kuglice, rafaello kokos kuglice i razne kombinacije bijele i mliječne čokolade s kokosom i bez, te dodatkom ruma. Takve kuglice možete pripremiti i s keksom, ali za ovaj recept vam neće trebati ni keks ni ostaci biskvita, već samo kvalitetna mliječna čokolada, malo vrhnja i maslaca te tamni rum. Od sastojaka u nastavku možete pripremiti 20 kuglica, a u hladnjaku ih čuvajte do tjedan dana.
Sastojci:
100 ml slatkog vrhnja
25 g maslaca
300 g mliječne čokolade
50 ml ruma
3 žlice kakaa
Priprema:
Zagrijte vrhnje s maslacem pa ga prelijte preko nasjeckane mliječne čokolade. Pričekajte minutu do dvije, a potom miješajte dok se sva čokolada ne otopi. Dodajte rum i prstohvat soli. Dobro ohladite u hladnjaku ili ubrzajte proces u zamrzivaču. Kad smjesa bude dovoljno čvrsta, oblikujte 20 kuglica. Rasporedite ih po limu obloženom papirom za pečenje pa ih stavite natrag u hladnjak. Nakon sat vremena ih izvadite i uvaljajte u kakao. Čuvajte ih u hladnjaku!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice