Predivni maleni kolačići od tijesta punjeni finom kremom mnogima su omiljeni desert iz djetinjstva, ali ne usude ih se svi pripremati. No uz ovaj stari recept za starinsku slastičarsku kremu uspjet će vam od prve, a princes krafne oduševit ćete ukućane i goste.

Sastojci za tijesto:

250 ml vode
125 ml ulja
2 žlice šećera
150 g brašna
4 jaja

Za kremu:

800 ml mlijeka
4 žumanjka
120-250 g šećera
10 g vanilin šećera
130 g brašna
125 g maslaca

princes krafne
Shutterstock 

Priprema:

Prokuhajte vodu, ulje i šećer pa maknite sa štednjaka. Dodajte prosijano brašno i promiješajte. Ostavite da se ohladi oko 5 minuta. Istucite jaja i nakon svakog dodavanja miksajte. Izlijte u špricu za kolače i istisnite puslice na pleh obložen papirom za pečenje i ostavljajte mali razmak. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta. Nemojte otvarati pećnicu dok se tijesto peče. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi 10-ak minuta.

Mlijeko (500 ml) zagrijte i umutite žumanjke s vanilin šećerom i šećerom pa dodajte brašno i miješajte pa postepeno ulijevajte preostalo mlijeko i sve pomiješajte. Ulijte u mlijeko na štednjaku i uz stalno miješanje kuhajte dok se ne zgusne. Maknite sa štednjaka, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dodajte maslac sobne temperature i istucite. Puslice od tijesta prerežite na pola, pa ih punite kremom.