Sirove torte bez pečenja najčešće se pripremaju se od veganskih sastojaka. Ne sadrže jaja, mlijeko, brašno, pa ni šećer, a kao zamjena su namirnice poput avokada koji je bogat dobrim masnoćama i može zamijeniti ulje ili maslac, med ili javorov sirup kao zamjena za šećer, a bademi su u ovom slučaju zamjena za brašno.

Sastojci

Za koru:

1 šalica badema
1 šalica suhih smokava
3 žlice kakaa
1 žlica javorovog sirupa ili meda

Za zelenu kremu:

1 avokado
100 g indijskih oraščića
3-4 žlice javorovog sirupa ili meda
1 žlica kokosovog ulja
metvica

Za čokoladnu glazuru:

50 g indijskih oraščića
2 žlice kakaa
100 ml vode
50 g čokolade bez šećera
2 žlice kokosovog ulja

Recept za sirovu tortu

15:14
Korak 1

Izmiksajte

U blenderu ustisnite bademe, pa dodajte smokve i nastavite blendati. Zatim sipajte kakao i med ili javorov sirup i sve sastojke dobro sjedinite.

15:18
Korak 2

Ostavite da odstoji

Utisnite u kalup i stavite u hladnjak da se dobro stegne.

15:18
Korak 3

Izmiksajte

Zatim u blenderu ispasirajte očišćeni avokado, dodajte indijske oraščiće, med ili javodorov sirup, kokosovo ulje i metvicu. Sve dobro izmiksajte u blenderu i prelijte preko biskvita. Stavite u hladnjak.

Recept za čokoladnu sirovu tortu s avokadom
Shutterstock 

15:19
Korak 4

Napravite glazuru

Zatim izblendirajte indijski oraščić, pomiješajte s vodom i istopljenom čokoladom i kakaom. Ulijte kokosovo ulje i promiješajte. 

15:20
Korak 5

Ostavite da odstoji

Prelijte preko kreme, a onda stavite u hladnjak na 3 sata.