Sirove torte bez pečenja najčešće se pripremaju se od veganskih sastojaka. Ne sadrže jaja, mlijeko, brašno, pa ni šećer, a kao zamjena su namirnice poput avokada koji je bogat dobrim masnoćama i može zamijeniti ulje ili maslac, med ili javorov sirup kao zamjena za šećer, a bademi su u ovom slučaju zamjena za brašno.
Sastojci
Za koru:
1 šalica badema
1 šalica suhih smokava
3 žlice kakaa
1 žlica javorovog sirupa ili meda
Za zelenu kremu:
1 avokado
100 g indijskih oraščića
3-4 žlice javorovog sirupa ili meda
1 žlica kokosovog ulja
metvica
Za čokoladnu glazuru:
50 g indijskih oraščića
2 žlice kakaa
100 ml vode
50 g čokolade bez šećera
2 žlice kokosovog ulja
Recept za sirovu tortu
Izmiksajte
U blenderu ustisnite bademe, pa dodajte smokve i nastavite blendati. Zatim sipajte kakao i med ili javorov sirup i sve sastojke dobro sjedinite.
Ostavite da odstoji
Utisnite u kalup i stavite u hladnjak da se dobro stegne.
Izmiksajte
Zatim u blenderu ispasirajte očišćeni avokado, dodajte indijske oraščiće, med ili javodorov sirup, kokosovo ulje i metvicu. Sve dobro izmiksajte u blenderu i prelijte preko biskvita. Stavite u hladnjak.
Napravite glazuru
Zatim izblendirajte indijski oraščić, pomiješajte s vodom i istopljenom čokoladom i kakaom. Ulijte kokosovo ulje i promiješajte.
Ostavite da odstoji
Prelijte preko kreme, a onda stavite u hladnjak na 3 sata.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice