Cheesecake je jedan od najpopularnijih kolača na svijetu, a Japanci ga pripremaju malo drugačije. Njihov cheesecake priprema se slično souffléu, ma pjenastu teksturu koja se dobiva zasebnim mućenjem bjelanjaka i žumanjka. Tradicionalno se peče u vodenoj kupelji.

Mnogi smatraju da je japanski kolač od sira zdraviji jer japanski recepti za ove kolače zahtijevaju puno manje šećera od ostalih, što ga čini odličnim izborom deserta za one koji paze na svoj unos šećera i kalorija.

S YouTube kanala ochikeron donosimo recept za jednostavan japanski cheesecake od 3 sastojka - jaja, bijele čokolade i krem sira. 

Sastojci

3 jaja

120 g bijele čokolade

120 g krem ​​sira

Kako pripremiti cheesecake od 3 sastojka

11:54
Korak 1

Otopite

Bijelu čokoladu otopite na pari pa joj dodajte krem ​​sir i promiješajte. Zatim smjesu maknite s pare i dodajte joj tri žumanjka.

11:55
Korak 2

Istucite

Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa trećinu dodajte u smjesu čokolade i sira. Pažljivo i nježno promiješajte pa dodajte drugu trećinu i ponovite. Isto napravite i s preostalim bjelanjcima.

11:55
Korak 3

Izlijte

Kalup obložite papirom za pečenje i u njega izlijte smjesu. Kalupom lupnite par puta po stolu da izbacite mjehuriće zraka iz smjese, a zatim ga stavite u dublju tepsiju u kojoj je vruća voda.

Recept za japanski souffle cheesecake od 3 sastojka
Shutterstock 

11:55
Korak 4

Pecite

Pecite na 170 stupnjeva oko 15 minuta, zatim smanjite na 160 stupnjeva i pecite još 15 minuta.

11:55
Korak 5

Ostavite da odstoji

Kada je kolač gotov, ugasite pećnicu, ali ostavite kolač unutra još 15 minuta. Ohladite, posipajte šećerom u prahu, a možete dodati i voće.

Postupak pogledajte u videu: