Cheesecake je jedan od najpopularnijih kolača na svijetu, a Japanci ga pripremaju malo drugačije. Njihov cheesecake priprema se slično souffléu, ma pjenastu teksturu koja se dobiva zasebnim mućenjem bjelanjaka i žumanjka. Tradicionalno se peče u vodenoj kupelji.
Mnogi smatraju da je japanski kolač od sira zdraviji jer japanski recepti za ove kolače zahtijevaju puno manje šećera od ostalih, što ga čini odličnim izborom deserta za one koji paze na svoj unos šećera i kalorija.
S YouTube kanala ochikeron donosimo recept za jednostavan japanski cheesecake od 3 sastojka - jaja, bijele čokolade i krem sira.
Sastojci
3 jaja
120 g bijele čokolade
120 g krem sira
Kako pripremiti cheesecake od 3 sastojka
Otopite
Bijelu čokoladu otopite na pari pa joj dodajte krem sir i promiješajte. Zatim smjesu maknite s pare i dodajte joj tri žumanjka.
Istucite
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa trećinu dodajte u smjesu čokolade i sira. Pažljivo i nježno promiješajte pa dodajte drugu trećinu i ponovite. Isto napravite i s preostalim bjelanjcima.
Izlijte
Kalup obložite papirom za pečenje i u njega izlijte smjesu. Kalupom lupnite par puta po stolu da izbacite mjehuriće zraka iz smjese, a zatim ga stavite u dublju tepsiju u kojoj je vruća voda.
Pecite
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 minuta, zatim smanjite na 160 stupnjeva i pecite još 15 minuta.
Ostavite da odstoji
Kada je kolač gotov, ugasite pećnicu, ali ostavite kolač unutra još 15 minuta. Ohladite, posipajte šećerom u prahu, a možete dodati i voće.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice