Kraljica voća jabuka definitivno je voćka koja se najviše koristi u pripremi kolača i slastica tijekom cijele godine. Savršeno paše u štrudle, pite, muffine, crumble, a slaže se i s pudingom u kremastim kolačima ili u banana kruhu ili fritulama. Jabuke možete dodati i u običan biskvit ili staviti na prhko tijesto i zapeći u pećnici kao galletu.

Ponekad je najbolji jednostavan kolač poput ovog s portala StvarUkusa, ali kojem možete dodati sočan domaći džem ili pekmez, a ostale sastojke vjerojatno imate kod kuće.

Sastojci

1 jabuka
1 žličica cimeta
1 staklenka pekmeza
1 žlica mlijeka
3 jaja
3/4 žlice šećera
5 g praška za pecivo
1 čajna žličica sode bikarbone
2/3 žlice ulja
2,5 žlice brašna
1/2 žlice nasjeckanih oraha

Recept za kolač s jabukama i džemom

11:28
Korak 1

Naribajte

Naribajte jabuku i pomiješajte je s cimetom.

11:33
Korak 2

Otopite

Pekmez otopite u mlijeku. Mlijeko možete zamijeniti vodom ili slatkim vrhnjem razrijeđenim do pola vodom.

11:33
Korak 3

Izmiksajte

Pjenasto izmiksajte jaja s šećerom i dodajte pekmez s mlijekom, maslac, prašak za pecivo i sodu i postepeno prosijano brašno. Ako je smjesa pregusta dodajte malo manje brašna.

11:34
Korak 4

Umiješajte

Umiješajte naribanu jabuku i orahe.

Jednostavan i jeftin recept za kolač s jabukama, orasima i džemom
Shutterstock 

11:34
Korak 5

Pecite

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 170-180 stupnjeva i dopeći.

11:35
Korak 6

Pospite

Po želji gotovu tortu pospite šećerom u prahu ili vanilijom.