Kraljica voća jabuka definitivno je voćka koja se najviše koristi u pripremi kolača i slastica tijekom cijele godine. Savršeno paše u štrudle, pite, muffine, crumble, a slaže se i s pudingom u kremastim kolačima ili u banana kruhu ili fritulama. Jabuke možete dodati i u običan biskvit ili staviti na prhko tijesto i zapeći u pećnici kao galletu.
Ponekad je najbolji jednostavan kolač poput ovog s portala StvarUkusa, ali kojem možete dodati sočan domaći džem ili pekmez, a ostale sastojke vjerojatno imate kod kuće.
Sastojci
1 jabuka
1 žličica cimeta
1 staklenka pekmeza
1 žlica mlijeka
3 jaja
3/4 žlice šećera
5 g praška za pecivo
1 čajna žličica sode bikarbone
2/3 žlice ulja
2,5 žlice brašna
1/2 žlice nasjeckanih oraha
Recept za kolač s jabukama i džemom
Naribajte
Naribajte jabuku i pomiješajte je s cimetom.
Otopite
Pekmez otopite u mlijeku. Mlijeko možete zamijeniti vodom ili slatkim vrhnjem razrijeđenim do pola vodom.
Izmiksajte
Pjenasto izmiksajte jaja s šećerom i dodajte pekmez s mlijekom, maslac, prašak za pecivo i sodu i postepeno prosijano brašno. Ako je smjesa pregusta dodajte malo manje brašna.
Umiješajte
Umiješajte naribanu jabuku i orahe.
Pecite
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 170-180 stupnjeva i dopeći.
Pospite
Po želji gotovu tortu pospite šećerom u prahu ili vanilijom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice