Ljubitelji jaffa kolača ili lambada kolača bit će oduševljeni kad probaju bingo tortu. Ova bogata dekadentna slastica sastoji se od više slojeva, a ima tu svega, od keksa, i to dvije vrste -  planetarno popularni jaffa keksi i keksi s maslacem (petit beurre ili plazma), kakaa, pudinga od vanilije, oraha i tučenog slatkog vrhnja. 

Bingo tortu vole i odrasli i djeca, a savršen je desert za proslave i primjerice, dječje rođendane. Recept prenosimo s portala StvarUkusa, morate isprobati.

Sastojci:

Za koru:

6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
6 žlica mljevenih oraha
1 žlica kakaa
4-5 žlica soka od naranče

Za nadjev s keksima:

300 g mljevenih keksa s maslacem (petit beurre, plazma)
200 ml soka od naranče
200 g maslaca
150 g šećera u prahu

Za kremu:

1 l mlijeka
120 g pudinga od vanilije
400 g maslaca
300 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
3 kutije Jaffa keksa
400 g keksa s maslacem
200 ml soka od naranče

Za ukrašavanje:

180 g vrhnja za šlag s okusom čokolade
450 ml mlijeka

Recept za bingo tortu

14:30
Korak 1

Umutite

Odvojiti žumanjke i bjelanjke, pa umutiti žumanjke sa 5 žlica šećera. Zatim od bjelanjaka istući čvrsti snijeg sa žlicom šećera.

14:34
Korak 2

Pomiješajte

Lagano sjediniti obje smjese i dodati prosijano brašno i kakao. Promiješajte i smjesu izlijte u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

14:34
Korak 3

Pecite

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-30 minuta. Gotovu koru izbodite čačkalicom i prelijte sokom od naranče.

Recept za neodoljivu bingo tortu božanstvena kombinacija jaffa keksa, oraha i pudinga od vanilije
Shutterstock 

14:35
Korak 4

Izmiksajte

Mljeveni keks pomiješajte sa sokom od naranče i dobro promiješajte. Umutiti maslac sa šećerom u prahu i pomiješati obje smjese pa umutiti mikserom.

14:35
Korak 5

Skuhajte puding

Puding pomiješajte sa 300 ml mlijeka i dobro promiješajte da ne ostanu grudvice. Preostalo mlijeko ulijte u šerpu sa šećerom i kad se zagrije dodajte puding. Kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje.

14:35
Korak 6

Ostavite da se ohladi

Ulijte u posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

14:36
Korak 7

Izmiksajte

Pjenasto umutiti maslac sobne temperature sa šećerom u prahu pa dodati ohlađeni puding. Dobro izmiješajte mikserom. Fil podijeliti na 2 jednaka dijela pa u jedan dodati otopljenu cokoladu i dobro sjediniti.

14:36
Korak 8

Namažite

Na koru namazati plazma fil, pa redati Jaffa keks umocen u sok od narandze. Zatim rasporedite fil od pudinga, pa rasporedite plazmu koju ste umočili u sok od narandže. Odozgo premažite nadjevom od čokolade. Cijelu tortu premažite šlagom s okusom čokolade. Umjesto šlaga možete ga ukrasiti i glazurom od čokolade.