Volite li princes krafne, male kolačiće od kuhanog tijesta punjene ukusnom kremom, ali vam nedostaje okus čokolade, onda je ovo pravi recept za vas. Na YouTube kanalu Home Cooking Adventure pronašli smo recept s dvostrukom dozom kakaa. Naime, u samo tijesto ide kakao dok u kremu ide bogata čokolada, krem sir i vrhnje za šlag. 

Ovakvo bogatstvo okusa stvara mekanu i glatku teksturu koja se jednostavno topi u ustima. 

Sastojci

Za kuhano tijesto:

  • 80 g brašna
  • 40 g kakaa
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 2 žličice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 80 g maslaca
  • 4 jaja

Za čokoladnu kremu:

  • 200 g čokolade
  • 420 ml slatkog vrhnja
  • 250 g krem ​​sira
  • 40 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Recept za čokoladne princes krafne

15:57
Korak 1

Kuhajte

Ulijte vodu i šećer, a kada zavrije, ulijte mlijeko i posolite. Promiješajte pa dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi.

16:06
Korak 2

Izmiksajte

Maknite sa štednjaka i dodajte prosijano brašno i kakao. Sve dobro izmiksajte i vratite u lonac i kuhajte još minutu uz stalno miješanje. Prebacite tijesto u zdjelu pa postepeno dodajte jaja i izmiksajte.

Recept za dvostruko čokoladne princes krafne
Shutterstock 

16:07
Korak 3

Pecite

Tijesto ulijte u špricu za kolače pa istisnite u obliku kruga na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta. Ne otvarajte pećnicu. 

16:08
Korak 4

Ohladite

Izvadite tijesto i na sredini napravite rupicu čačkalicom. Ostavite da se ohladi potpuno.

Postupak pogledajte u videu:

16:08
Korak 5

Otopite

Otopite čokoladu sa 120 ml slatkog vrhnja. 

16:09
Korak 6

Izmiksajte

U posudi izmiksajte krem ​​sir, šećer u prahu i vaniliju. Dobro izmiješajte mikserom, a zatim dodajte otopljenu čokoladu. Izmiksajte i dodajte preostalo slatko vrhnje koje ste umutili. Sve lagano promiješajte kuhačom. Nadjev izlijte u slastičarsku vrećicu.

16:10
Korak 7

Nadjenite

Odrežite gornji dio tijesta, pa napunite čokoladnom kremom te poklopite gornjim dijelom tijesta. Po želji pospite šećerom u prahu.