Pripremite omiljen talijanski desert ma nešto drugačiji način! Tiramisu u čaši brzo je gotov, a sastojci su gotovo isti kao kod klasičnog. Odaberite manje staklenke ili čaše u koje ćete slagati tiramisu i ohladiti u hladnjaku prije serviranja.
Sastojci:
200 ml jake kave
12 žlica amaretta
400 ml vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g šećera
450 g mascarpone sira
18 piškota
kakao prah
Priprema:
Skuhajte espresso ili jaku kavu, ulijte u zdjelu i ostavite da se ohladi. U kavu dodajte i dvije žlice amaretta. Vrhnje za šlag miksajte s mikserom i kad se počnu stvarati mekani vrhovi ubacite ekstrakt vanilije i postepeno dodajte šećer. Miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag.
U drugoj posudi lagano pomiješajte mascarpone i preostalih deset žlica amaretta. Nemojte previše miješati kako mascarpone ne bi postao tekući. U mascarpone lagano, sa špatulom, umiješajte šlag. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu s nastavkom po izboru.
Stavite malo kreme od mascarponea u čaše ili staklenke. Piškote prelomite na tri dijela, kratko ih umočite u kavu i stavite u staklenku. Stavite još jedan sloj mascarponea i ponovite postupak s piškotama. Na vrh stavite još malo mascarponea, prekrijte folijom i stavite u hladnjak preko noći. Prije serviranja vrh pospite s malo nezaslađenog kakao praha.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice