Čokolada je slatko zadovoljstvo mnogih, a još draži ječokoladni kolač ili torta. Ako ne pripremate torte često jer mislite da su ove slastice komplicirane, dobra vijest je što vam za pripremu sočne čokoladne torte ne treba puno vremena. Recept koji smo pronašli na YouTube kanalu Sweet Temptation gotov je za samo pola sata, jedino je potrebno pričekati da se torta ohladi.
Sastojci
500 g čokoladnog biskvita
1 žumanjak
1 jaje
60 g kukuruznog škroba
400 ml mlijeka
100 g šećera
25 g kakaa
50 g maslaca
50 g šljiva
Za ganache:
70 g tamne čokolade
70 ml slatkog vrhnja
5 g maslaca
Recept za čokoladnu tortu sa suhim šljivama
Izmiksajte
Umutiti jaje i žumanjke sa šećerom i kakaom. Zatim ulijte 250 ml mlijeka i nastavite miksati do glatke smjese.
Kuhajte
Pomiješajte 150 ml mlijeka sa kukuruznim škrobom, dobro promiješajte i dodajte u nadjev. Dobro promiješajte i kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Ulijte u posudu i dodajte maslac pa miješajte dok se ne otopi.
Ostavite da se ohladi
Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Dodajte šljive
Ohlađenu smjesu promiješajte ili malo izmiksajte pa dodajte sitno sjeckane suhe šljive koje ste prethodno namočili u vodi.
Nadjenite tortu
Na pleh stavite papir za pečenje i na njega stavite obruč. Obruč premažite uljem i na rubove zalijepite pek papir. Poredajte biskvit, kremu, biskvit i tako dok ne potrošite sastojke. Zadnji red bi trebao biti punjenje.
Ostavite da odstoji
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
Otopite
Otopite čokoladu s maslacem i slatkim vrhnjem pa ulijte u vrećicu za zamrzavanje i odrežite vrh. Čokoladnoj torti skinite obruč i ukrasite je čokoladom.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice