Mille-feuille znaći tisuću slojeva i jedna je od najpoznatijih francuskih slastica. Priprema se od lisnatog tijesta i kreme od vanilije, a poznata je i pod nazivomtorta Napoleon.
Na YouTube smo pronašli još jednostavniji i puno brži recept jer ova slastica može se pripremiti ui čaši.
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 45 g kukuruznog brašna
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- 2 vanilin šećera
- 250 ml slatkog vrhnja
- šećer u prahu
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte valjkom, pa stavite na lim obložen papirom za pečenje. Izbodite i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta. U zdjelu ulijte kukuruzno brašno, šećer, jaja i dobro promiješajte. Kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Maknite sa štednjaka i dodajte maslac, vanilin šećer i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Izlijte u posudu i prekrijte prozirnom folijom pa ostavite da se ohladi. Kad se ohladi izmiksajte kremu pa dodajte slatko vrhnje i nastaviti miksati. Lisnato tijesto izmrvite pa stavite u čašu i na to stavite nadjev pa tijesto i tako dok se čaša ne napuni. Zadnji red neka bude tijesto. Pospite šećerom u prahu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice