Recept za savijaču od šumskog voća jako popularan jer je pita fina dok je još topla, ali i kad prenoći u hladnjaku. Ostaje dugo sočna i odličan je izbor kad za vikend druženja desert trebate pripremiti unaprijed.
Sastojci:
Kore za štrudlu 4 kom.
maslac 0,05
kg piškote 8 kom.
šumsko voće cca. 0,40 kg
šećer 2 žlice
vanilin šećer 1 vrećica
sladoled od vanilije 4 kuglice
tučeno slatko vrhnje 0,01 l
prstohvat cimeta
Priprema:
Pomoću bata za meso ili miksera, piškote pretvorimo u mrvice. Stavimo ih u posudu, pa dodamo šumsko voće, šećer, vanilin šećer i cimet. Sve lagano promiješamo. Kore za štrudlu stavimo na platneni ubrus, poprskamo maslacem i na koru uz rub stavljamo nadjev od šumskog voća.
Omotamo kao savijaču. Stavimo u podmazan pleh i premažemo topljenim maslacem. Pečemo u pećnici na 160-180 stupnjeva desetak minuta (vrijeme pečenja ovisi o debljini).
Kad je pečena, poslužimo toplu, rezanu ukoso da se vidi presjek. Poslužujemo uz dodatak sladoleda od vanilije, a ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem.
Savjet: Umjesto piškota, možemo koristiti i krušne mrvice ili mljevene.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice