Ako obožavate cheesecake, morate probati mileram tortu s voćem. Svaki put možete dodati drugo voće, a u ovim mjesecima idealan odabir je bilo koje bobičasto voće, primjerice jagode, borovnice, maline ili kupine.

Sastojci za tijesto:

250 g brašna
100 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
80 g margarina ili maslaca
1 jaje

Za kremu:

500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
200 g šećera
800 g milerama

Za nadjev:

voće po želji
1 preljev za tortu
po želji malo šlaga za dekoraciju

voćna torta.jpeg
yulia-khlebnikova-FDYbS43jUrU-unsplash 

Priprema:

U zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, otopljeni margarin ili maslac i jaje pa sve sjedinite. Tijesto nije potrebno hladiti već ga odmah razvaljajte na masnom papiru.

Prebacite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno nauljili i pobrašnili i dno i stijenke. Pažljivo stavljajte tijesto, a ako negdje pukne možete ga lako popraviti prstima. Uklonite višak koji strši iznad obruča.

Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U zakuhalo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gust. Čim skinete s vatre, dodajte mileram te ostavite da odstoji. Odmah ulijte u pripremljeni kalup s tijestom te stavite gore željeno voće po želji.

Sve zajedno stavite peći u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 70 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice i njime odmah možete preliti tortu, pa staviti u hladnjak preko noći.

Idući dan polako nožem odvojite stranice obruča. Većom špatulom prebacite tortu na pleh.