Ledeno nebo je sočan i prozračan kolač koji je svojom teksturom sličan ledenom vjetru. Sastoji se od lagane kore od bjelanjaka, žute kreme te šlaga. Vjerujemo da će vam se svidjeti ovaj ljetni kremasti kolač.
Sastojci:
Tijesto:
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica šećera
- 7 žlica brašna
Krema:
- 7 žumanjaka
- 7 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 3 vanilin šećera
- 700 ml mlijeka
- 250 g maslaca
- vrhnje za šlag
Priprema:
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i dodajte šećer, laganim pokretima umiješajte brašno u bjelanjke. Rasporedite u tepsiji koju najprije namastite i pecite na 150° C dok ne porumeni. Nakon pečenja izvadite i prelijte manjom šalicom mlijeka. Za kremu je potrebno umutiti žumanjke sa šećerom, a zatim stavite kuhati kremu, lagano dodavajući mlijeko. Kremu ohladite i dodajte mu izmiksan maslac. Izmiksajte šlag te možete krenuti sa slaganjem kolača. Koru namažite kremom i ukrasite šlagom, možete staviti voće na vrh za dekoraciju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice