Desert za koji vam treba samo nekoliko sastojaka ne mora biti jednostavan. Za japanski cheesecake, tortu s grčkim jogurtom na koju možete dodati voće po izboru i oblatne s čokoladom treba vam samo 3 sastojka.
Japanski cheesecake
Sastojci:
- 4 jaja
- 250 g krem sira
- 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg, a žumanjke izmiksajte mikserom pa u njih dodaje krem sir. Potom u žumanjke ulijte kondenzirano mlijeko i još kratko miksajte. Na kraju drvenom žlicom ili špatulom polagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu prelijte u okrugli kalup obložen papirom za pečenje, a vanjsku stranu obložite aluminijskom folijom. Kalup smjestite u veću vatrostalnu posudu napunjenu vodom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva i pecite otprilike 45 minuta. Pustite da se torta malo rashladi prije no što je izvadite iz kalupa, a prije serviranja je pospite šećerom u prahu.
Oblatne s čokoladom
Sastojci:
- 1 pakiranje oblatni
- 400 g čokolade
- 350 g margarina ili maslaca
Priprema:
Otopite čokoladu i margarin pa namažite oblatne i slažite jednu na drugu. Pokrijte prozirnom folijom i pritisnite nečim teškim. Ostavite na hladnom mjestu da se stegne te ih narežite.
Torta s grčkim jogurtom
Sastojci:
- 190 g grčkog jogurta
- 4 jaja
- 5 žlica kukuruznog škroba
- med, voće, ribana čokolada po želji
Priprema:
Umutite jaja i dodajte grčki jogurt te promiješajte. Kada smjesa postane svilenkasto glatka, prosijte kukuruzni škrob i tucite dok tijesto ne postane glatko.
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Okrugli kalup poprskajte uljem, a zatim ga obložite papirom za pečenje. Prebacite tijesto u pripremljen kalup i pecite sat vremena ili dok se vrh ne napuhne i ne porumeni. Izvadite iz pećnice i vrh će se napuhnuti za minutu.
Pustite da se ohladi 30 minuta, a zatim tortu prebacite u hladnjak. Nemojte je vaditi iz kakupa tijekom ovog procesa. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata da se stegne. Izvadite tortu iz hladnjaka 15 minuta prije posluživanja. Pospite bobičastim voćem, medom, šećerom u prahu, ribanom čokoladom ili voćnim kompotom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice