Desert za koji vam treba samo nekoliko sastojaka ne mora biti jednostavan. Za japanski cheesecake, tortu s grčkim jogurtom na koju možete dodati voće po izboru i oblatne s čokoladom treba vam samo 3 sastojka.

Japanski cheesecake

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 250 g krem sira
  • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
3 kolača za koje vam treba samo 3 sastojka
Shutterstock 

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg, a žumanjke izmiksajte mikserom pa u njih dodaje krem sir. Potom u žumanjke ulijte kondenzirano mlijeko i još kratko miksajte. Na kraju drvenom žlicom ili špatulom polagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu prelijte u okrugli kalup obložen papirom za pečenje, a vanjsku stranu obložite aluminijskom folijom. Kalup smjestite u veću vatrostalnu posudu napunjenu vodom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva i pecite otprilike 45 minuta. Pustite da se torta malo rashladi prije no što je izvadite iz kalupa, a prije serviranja je pospite šećerom u prahu.

Oblatne s čokoladom

Sastojci:

  • 1 pakiranje oblatni
  • 400 g čokolade
  • 350 g margarina ili maslaca

Priprema:

Otopite čokoladu i margarin pa namažite oblatne i slažite jednu na drugu. Pokrijte prozirnom folijom i pritisnite nečim teškim. Ostavite na hladnom mjestu da se stegne te ih narežite.

Torta s grčkim jogurtom

Sastojci:

  • 190 g grčkog jogurta
  • 4 jaja
  • 5 žlica kukuruznog škroba
  • med, voće, ribana čokolada po želji
Recept za jednostavan kolač od limuna
pixabay 

Priprema:

Umutite jaja i dodajte grčki jogurt te promiješajte. Kada smjesa postane svilenkasto glatka, prosijte kukuruzni škrob i tucite dok tijesto ne postane glatko.

Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Okrugli kalup poprskajte uljem, a zatim ga obložite papirom za pečenje. Prebacite tijesto u pripremljen kalup i pecite sat vremena ili dok se vrh ne napuhne i ne porumeni. Izvadite iz pećnice i vrh će se napuhnuti za minutu.

Pustite da se ohladi 30 minuta, a zatim tortu prebacite u hladnjak. Nemojte je vaditi iz kakupa tijekom ovog procesa. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata da se stegne. Izvadite tortu iz hladnjaka 15 minuta prije posluživanja. Pospite bobičastim voćem, medom, šećerom u prahu, ribanom čokoladom ili voćnim kompotom.