1. Hrskava piletina s lukom
Sastojci:
- 450 g pilećeg filea
- 1 luk
- 1 jaje
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte i popržite na tavi na malo ulja. Meso narežite na šnicle, umočite u razmućeno jaje, a zatim u prženi luk. Složite u pleh i pecite na 200°C oko pola sata.
2. Pečeno pile
Sastojci:
- 1 pile
- pola limuna
- sol
Priprema:
Limun narežite na kriške. Pile očistite i dobro posolite. Lim za pečenje možete posipati solju, pecite na 230°C oko sat vremena. Ostavite da odstoji 15 minuta prije rezanja.
3. Teriyaki piletina
Sastojci:
- 910 g pilećih bataka (bez kože i kostiju)
- 240 ml soja umaka
- 110 g smeđeg šećera
Priprema:
Piletinu narežite na manje komadiće i popržite u zagrijanoj tavi. Zatim ulijte soja umak i smeđi šećer i promiješajte. Pustite da kuha dok ne zakipi pa smanjite temperaturu i kuhajte dok se umak malo ne zgusne.
4. Pečeni odresci od cvjetače
Sastojci:
- 1 glavica cvjetače
- 2 žličice maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema:
Cvjetaču prerežite na 4 dijela, kao odreske, i posložite u pleh obložen aluminijskom folijom. Posolite i popaprite i pokapajte maslinovim uljem. Pecite na 230°C oko 20 minuta, okrenite i nastavite peći dok ne omekšaju u sredini i potamne po rubovima.
5. Brokula s češnjakom i sirom
Sastojci:
- 3 brokule
- 175 g ribanog sira
- 3 češnja češnjaka
Priprema:
Brokulu narežite na cvjetiće i posložite na pleh. Pomiješajte naribani sir i mljeveni češnjak u zdjeli pa posipajte brokulu. Posolite i popaprite i pecite na 190°C oko 25 minuta.
6. Losos s čili umakom
Sastojci:
- 115 g lososa
- 130 g čili umaka
- 2 mlada luka
Priprema:
Pomiješajte čili umak i nasjeckani mladi luk. Stavite losos u pleh obložen papirom za pečenje i dobro ga prelijte umakom. Pecite na 200°C oko 15 minuta.
7. Brownies s lješnjacima
Sastojci:
- 370 g čokoladnog namaza s lješnjacima
- 2 jaja
- 65 g brašna
Priprema:
Pomiješajte namaz od lješnjaka s jajima i brašnom. Dobro izmiješajte i izlijte smjesu u nauljenu posudu. Pecite na 175°C oko 15 minuta. Pustite da se ohladi 5 minuta, a zatim narežite na kocke.
8. Banana muffini od čokolade i borovnice
Sastojci:
- 9 banana
- 360 g maslaca od oraha
- 60 g kakao praha
- 150 g borovnica (po želji možete i drugo bobičasto voće, ili bez)
Priprema:
Izgnječite banane pa dodajte maslac od oraha i sve dobro promiješajte. Smjesu podijelite na 2 jednaka dijela, u jedan dodajte kakao, a u drugi borovnice. Dobro izmiješajte i ulijte u kalupe za muffine. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice