1. Hrskava piletina s lukom

Sastojci:

  • 450 g pilećeg filea
  • 1 luk
  • 1 jaje

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte i popržite na tavi na malo ulja. Meso narežite na šnicle, umočite u razmućeno jaje, a zatim u prženi luk. Složite u pleh i pecite na 200°C oko pola sata.

2. Pečeno pile

Sastojci:

  • 1 pile
  • pola limuna
  • sol

Priprema:

Limun narežite na kriške. Pile očistite i dobro posolite. Lim za pečenje možete posipati solju, pecite na 230°C oko sat vremena. Ostavite da odstoji 15 minuta prije rezanja.

3. Teriyaki piletina

Sastojci:

  • 910 g pilećih bataka (bez kože i kostiju)
  • 240 ml soja umaka
  • 110 g smeđeg šećera

Priprema:

Piletinu narežite na manje komadiće i popržite u zagrijanoj tavi. Zatim ulijte soja umak i smeđi šećer i promiješajte. Pustite da kuha dok ne zakipi pa smanjite temperaturu i kuhajte dok se umak malo ne zgusne.

4. Pečeni odresci od cvjetače

Sastojci:

  • 1 glavica cvjetače
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • sol i papar

Priprema:

Cvjetaču prerežite na 4 dijela, kao odreske, i posložite u pleh obložen aluminijskom folijom. Posolite i popaprite i pokapajte maslinovim uljem. Pecite na 230°C oko 20 minuta, okrenite i nastavite peći dok ne omekšaju u sredini i potamne po rubovima.

Ideje za ručak i desert od 3 sastojka
Shutterstock 

5. Brokula s češnjakom i sirom

Sastojci:

  • 3 brokule
  • 175 g ribanog sira
  • 3 češnja češnjaka

Priprema:

Brokulu narežite na cvjetiće i posložite na pleh. Pomiješajte naribani sir i mljeveni češnjak u zdjeli pa posipajte brokulu. Posolite i popaprite i pecite na 190°C oko 25 minuta.

 6. Losos s čili umakom

Sastojci:

  • 115 g lososa
  • 130 g čili umaka
  • 2 mlada luka

Priprema:

Pomiješajte čili umak i nasjeckani mladi luk. Stavite losos u pleh obložen papirom za pečenje i dobro ga prelijte umakom. Pecite na 200°C oko 15 minuta.

7. Brownies s lješnjacima

Sastojci:

  • 370 g čokoladnog namaza s lješnjacima
  • 2 jaja
  • 65 g brašna

Priprema:

Pomiješajte namaz od lješnjaka s jajima i brašnom. Dobro izmiješajte i izlijte smjesu u nauljenu posudu. Pecite na 175°C oko 15 minuta. Pustite da se ohladi 5 minuta, a zatim narežite na kocke.

Brownies s avokadom
Shutterstock 

8. Banana muffini od čokolade i borovnice

Sastojci:

  • 9 banana
  • 360 g maslaca od oraha
  • 60 g kakao praha
  • 150 g borovnica (po želji možete i drugo bobičasto voće, ili bez)

Priprema:

Izgnječite banane pa dodajte maslac od oraha i sve dobro promiješajte. Smjesu podijelite na 2 jednaka dijela, u jedan dodajte kakao, a u drugi borovnice. Dobro izmiješajte i ulijte u kalupe za muffine. Pecite na 180°C oko 20 minuta.