Krenula je sezona breskve koja svojim slatkim okusom osvajaja na prvu. Za danas smo vam pripremili prhku pitu od breskve koju možete poslužiti u kombinaciji sa kremasti sladoledom od vanilije. U nastavku videa nalazi se video sa detaljnim opisom postupka pripreme ovog deserta sa instagram profila Dawida Powaleka.
Sastojci:
Prhka kora:
- 200 g brašna
- 80 g rashlađenog maslaca
- 2 žumanjka
- 50 g šećera u prahu
- 1 žlica mlijeka
Nadjev:
- 4 breskve
- 60 g maslaca
- 4 žlice šećera
- 1 žlica soka od limuna
Priprema:
Stavite sve sastojke za koru u zdjelu i miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Stavite tijesto u zdjelu. Brzo promijesite i oblikujte kuglu. Pokrijte ga krpom i stavite u hladnjak na sat vremena. U međuvremenu pažljivo operite breskve, prerežite na 8 dijelova. Otopite maslac na tavi i kratko popržite breskve. Pospite šećerom i pokapajte limunovim sokom. Kada postane pjenušavo i breskve omekšaju, maknite s vatre. Uzmite okruglu tepsiju i unutra stavite breskve.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj dasci na veličinu tepsije. Breskve prekrijte slojem tijesta i lagano pritisnite tijesto na stijenke tepsije.
Tijesto prije pečenja izbodite vilicom. Pecite oko 25 minuta. Izvadite iz pećnice, narežite i servirajte uz kuglicu sladoleda od vanilije.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice