Mousse je jednostavan mekani desert koji teksturom podsjeća na pjenicu. Za pripremu vam je potrebno samo 15 minuta, a neće vam trebati niti pećnica, zato što sve samo ubacite u blender i izmiksate. Recept za mekani mousse od breskve pronašli smo na kanalu Easy & Yummy  koji će vas oduševiti svojom mekoćom i osvježavajućom teksturom. 

Sastojci:

  • 400 ml breskve kompot (sok+breskve)
  • 1 žlica želatine + 3 žlice hladne vode
  • 60 ml vruće vode
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • 400 g breskvi iz kompota

Priprema:

U blender ubacite kompot od breksve i dobro izblendajte. Pomiješajte želatinu i vodu u zdjelici, miješajte 5 minuta. Dodajte vruće vode i miješjte s pjenjačom dok se želatina skroz ne otopi. Pustite da se ohladi, dodajte želatinu u blendane breskve. Vrhnje za šlag ulite u posebnu zdjelu dodajte, šećer u prahu i ekstrakt vanilije, te miksajte dok se ne napravi šlag krema. 1/4 šlaga ubacite u smjesu od breskva i sa pjenjačom dobro pomiješajte, nakon toga preostali šlag ubacite u smjesu i sa silikonskom lopaticom nježno umiješajte. Kremu rasporedite u 6 čistih čaša i ostavite da se ohladi na 1-2 sata prije posluživanja. Kako dekoraciju na vrh dodajte koju krišku breskve.