Jednostavna i brza torta od sira i trešanja oduševit će vas svojom kremastom teksturom i kiselkastim okusom trešanja. Ovaj kolač je idealan za vrućedane kad vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
Sastojci:
Podloga:
- 250 g keksa
- 100 g maslaca
- 1 vanilin šećer
Nadjev:
- 500 g krem sira
- 5 žlica šećera u prahu
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 kremfix
- očišćene trešnje
Priprema:
Za podlogu smrvite kekse pa ih pomiješajte s rastopljenim maslacem i šećerom u prahu te čvrsto utisnite u kalup.
Za kremu miksajte krem sir i šećer tako da dobijete glatku smjesu. Lagano stucite slako vrhnje s kremfixom te taj šlag pažljivo umiješajte u smjesu.
Dio smjese stavite na podlogu, na to stavite očišćene trešnje, a na njih ostatak smjese. Ostavite u hladnjaku najmanje 2-3 sata prije posluživanja. Prije posluživanja ukrasite od voća.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice